BallinaARTIKUJGruaja dhe Familja10 POROSI PËR FEMRËN MYSLIMANE

10 POROSI PËR FEMRËN MYSLIMANE

10 POROSI PËR FEMRËN MYSLIMANE

1) Cila është brenga që ka pushtuar zemrën tënde? Cili është qëllimi që mbulon kohën tënde? A janë brenga për fenë, dëshira për t’iu bërë mirë njerëzve, mësimi i injorantëve, apo ke brenga dhe qëllime tjera?
2) Obligimin më të madh e ke namazin, andaj, t’ia kesh frikën Allahut për të. fale namazin në kohën e duhur dhe fale në përputhje me rregullat fetare, siç na i ka mësuar i Dërguari i Allahut [alejhis salatu ves selam].
3) Hixhabi yt nuk është traditë, por adhurim, me të cilin të ka ngarkuar Allahu. Ai është i obliguar ashtu siç janë të obliguara edhe adhurimet tjera.
4) Zbukurimi yt është turpi, është kurora jote në këtë botë, andaj mos e lë anash kurrë.
5) Ku je në raport me librin e Allahut. Ka kohë që e ke braktisur. “E i dërguari tha: “O Zot im, vërtet populli im e konsideroi këtë Kur’an si (diç) të hedhur!” (el-Furkan, 30)
6) A ke dëgjuar për rrëfimin e gruas gjashtëdhjetëvjeçare, e cila vazhdon të shkojë në sesionet e mbajtjes së Kur’anit përmendësh ndërsa ti e kalon kohën kot nëpër tregje e restorante?
7) A të ka rënë ndonjëherë ndërmend për motrat tua që janë nëpër burgjet e pushtuesve sionistë, që të paktën të bësh një dua për to?
8) Prindërit kanë nevojë për butësinë dhe mirësjelljen tënde.
9) Koha është thesari yt. Nëse e mbush me të mira, fitove të mirën, ndryshe, qortoje vetëm veten tënde.
10) Ti je faqe në histori andaj ke kujdes se çfarë do të shkruan historia për ty.

Burimi: http://denana.com/supervisor/articles.aspx?selected_article_no=10282
Përshtati: Sedat Islami

Artikulli paraprak
Artikulli tjetër

Must Read