BallinaSpikasimBesimtarët janë më rezistentë ndaj sëmundjeve

Besimtarët janë më rezistentë ndaj sëmundjeve

Besimtarët janë më rezistentë ndaj sëmundjeve

Një grup hulumtuesish amerikanë kanë ardhur në përfundim se fetaria dhe mbajtja për mësimeve të fesë ndikon në përballimin më të lehtë të sëmundjeve kronike, sidomos kur bëhet fjalë për pezmatimin e nyejve ose artritin, siç njihet në mjekësi.
Studimi ka vërtetuar se pacientët fetarë janë më të fortë në përballimin e sëmundjeve, ndjenjën për shpresë dhe lehtësimin e dhimbjeve se sa jofetarët. Pacientët fetarë, po kështu kanë një sens humori më të madh se jofetarët, për çka edhe gjendja e tyre është më e mirë se e të tjerëve dhe se ata, kësisoj, fitojnë dhe përkrahjen e shoqërisë në luftimin e sëmundjeve të tyre.
Ka thënë Allahu i Madhëruar:
Kush bën vepër të mirë, qoftë mashkull ose femër, e duke qenë besimtar, Ne do t’i japim atij një jetë të mirë (në këtë botë), e (në botën tjetër) do t’u japim shpërblimin më të mirë për veprat e tyre.“ (en-Nahl, 97)

Abdudaim el-Kehil
sedatislami.cim
Përshtati: Sedat Islami

Must Read