BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiÇdo gjë e çmuar është e mbuluar

Çdo gjë e çmuar është e mbuluar

 

Çdo gjë e çmuar është e mbuluar

 

Prej fjalëve më të mirave që ka thënë Shejh Muhamed Arifi, janë edhe këto:

Për shumicën e atyre femrave që besojnë se Hixhabi[1] nuk është Farz[2]!

Por, nëse shikojmë dhe meditojmë rreth gjithësisë, gjejmë se çdo gjë është e mbuluar.

1- Toka ka shtresën e saj.
2-Frytet e njoma kanë mbulesën e tyre.
3- Shpata ka këllëfin e saj.
4- Lapsi pa mbulesë thahet, humbe efektin e tij dhe nuk shkruan.
5- Molla nëse e qëron dhe e len të tillë thahet dhe prishet.
6- Banania nëse e qëron lëvoren e saj dhe e len ashtu kthehet në të zezë
7- Atëherë pse vajzat e tona i mbyllin librat dhe fletoret e tyre?! Për t’i ruajtur apo jo?!


Gruaja është lule e bukur që të gjithë dëshirojnë ta këpusin.
Andaj e kemi obligim që ta ruajmë me Hixhab!
 

Përktheu: Valdet Kamberi

 

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 [1] Mbulesa Islame

[2] Obligim Fetar

Must Read