BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiCigarja e mëngjesit, më e rrezikshmja

Cigarja e mëngjesit, më e rrezikshmja

Cigarja e mëngjesit, më e rrezikshmja

Për shumë njerëz tashmë është bërë refleks: ngrihen në mëngjes dhe menjëherë ndezin cigaren e parë të ditës.

Por, dy studime të fundit mbi kancerin kanë treguar se kjo është gjëja që rrezikon më shumë shëndetin. Cigarja e mëngjesit shton dyfish rrezikun e kancerit në mushkëri.

“Kemi vënë re që rreziku i kancerit dyfishohet tek ata njerëz që pijnë cigaren e parë në gjysmë orën e parë të zgjimit në krahasim me ata që presin të paktën 1 orë që ta ndezin”, shprehet Joshua Muscat i Universitetit të Mjekësisë në Pensilvani./shqipmedia/

Must Read