BallinaARTIKUJGruaja dhe FamiljaDallimi midis nënës dhe babait !

Dallimi midis nënës dhe babait !

Dallimi midis nënës dhe babait !
dr.Xhasim Mutaua Allahu e ruajtë.

Nëna është ajo që të don derisa mbyll dhe sytë që ti mos e dallosh dashurinë e saj!
Babai është ai që të don dhe nuk lejon që diçka e tillë të duket në sytë e tij !

Nëna të sjell në këtë botë!
Babai përpiqet të ta japë tërë botën !

Nëna të dhuron jetën!
Babai të mëson si ta jetosh jetën!

Nëna sigurohet që nuk je i/e uritur!
Babai të mëson vlerën e urisë!

Nëna zhvillon tek ti ineteresimin!
Babai zhvillon tek ti përgjegjësinë!

Nëna të mbron nga rrëzimi!
Babai të mëson se si të ngrihesh pasi rrëzohesh!

Nëna të mëson si të ecësh me dy këmbët tuaja!
Babai të mëson se si të ecësh në sfidat e jetës!

Nëna reflekton bukurinë dhe perfeksionin!
Babai reflekton realitetin dge seriozitetin!

Dashurinë e nënës, e mëson që se lind !
Dashurinë e babait e mëson kur vetë të bëhesh baba!

Zbato ç’të thotë babai, shprehe dashurinë ndaj prindërve të tu dhe thuaj: Zoti im! Mëshiroji ata të dy sikurse më edukuan kur isha i vogël.
Përktheu: Gentjan Mara

Must Read