BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiDy sëmundjet më të rrëzikshme të zemrës

Dy sëmundjet më të rrëzikshme të zemrës

Sëmundjet e zemrës!!

Sëmundjet e trupit janë të njohura ndërsa sëmundjet e zemrës kthehen tek dy gjëra:

E para: Sëmundjet e dëshirave (esh-shehauat), burimi i të cilave është el-heua (epshi).

E dyta: Sëmundjet e dyshimeve (esh-shubuhat), burim i të cilave është injoranca (el-xhehl).

Përsa i përket të parës: Sëmundjet e dëshirave, burimi i të cilave është el-heua është ku njeriu e njeh të vërtetën, por e kundërshton atë, për shkak se ai ka heua që bie ndesh me atë që erdhi Profeti -alejhis selam-.

Kurse e dyta: Sëmundja e dyshimeve, burimi i të cilave është injoranca (el-xhehl), ngaqë injoranti vepron të kotën duke e pretenduar (menduar) atë si të vërtetë. E kjo është sëmundje e rrezikshme.

“Sherh dua el kunut el vitr”, Ibn Uthejmin -Allahu e mëshiroftë-, fq. 8.

Must Read