BallinaAKTUALEOpinione...edhe shqiptarët i përçajnë duke i ndarë në të mirët – proevropjanët...

…edhe shqiptarët i përçajnë duke i ndarë në të mirët – proevropjanët dhe të këqijtë – ‘anadollakët’

 

“Disa qarqe shqiptare dhe “intelektual”tanë, kanë thuajse vetëm një ‘vlerë’ proevropiane – antiturqizmin (lexo: anti-islamizmin)! Si të tillë ata edhe shqiptarët i përçajnë duke i ndarë në të mirët – proevropjanët dhe të këqijtë – ‘anadollakët’. Kjo mendësi përjashtuese, që botën e sheh bardh e zi, atyre ua pamundëson të shohin se edhe kjo Evropa me vlera të larta civilizuese, të cilat i ka vjelë nga katër anët e botës, vështirë ia del ta “evropizojë” vetveten, si për shembull një Greqi e cila ende nuk e pranon gjenocidin që ka bërë dikur mbi çamët dhe një kandidate për anëtarësim në BE si Serbia, nën tokën e së cilës ende prehen eshtrat e pagjetura të viktimave kosovare!” 

 

Kim Mehmeti

 

 

Must Read