BallinaAKTUALEOpinioneEksperti per Bin Ladenin, Scheuer: Obama tregon përalla

Eksperti per Bin Ladenin, Scheuer: Obama tregon përalla

 

Eksperti per Bin Ladenin, Scheuer: Obama tregon përalla

 

Komandanti i mëparshëm i CIA-s, dhe Specialisti (për gjetjen e) i Osama Bin laden, Michael Scheuer (Mishaell Shojer), ka sulmuar SHBA-ne.

 

Në një artikull për Telegrafin e Britanisë shkruan: “Konflikti me botën Islame është produkt i politikës së jashtme të SHBA-së.

Përderisa njerëzve të perëndimit iu behët të besojnë se interesi i Islamistëve është që të sulmojnë kulturën e perëndimit, ata i përshtateshin veprimeve të tyre kundër presences së perendimit në lindjen e mesme.

 

Scheuer, si oficer i CIA-s që ishte i urdhëruar për gjetjen e Binladen-it për shumë vite më radhë, është i bindur që islamistët radikal nuk kishin kurrë për synim, për të shkatërruar botën e perëndimit.

Presidenti Obama tash duhët të tregoj të vërtetën, sepse ai dhe paraardhësit e tij, Bushi i parë dhe ai i dyti, si dhe Bill Clinton, kanë gënjyer 20 vite popullin amerikan. 

Edhe pse gjenerata e ardhshme e Al-kaides do te jetë me e ushtruar dhe me brutale, përfundimi i gjithë këtij konflikti do të jetë i mundur vetëm me tërheqjen nga regjionet arabe. 

Marrëdhëniet e Amerikës me Izraelin, Scheuer i përkufizoj si të parëndësishme dhe te panevojshme.

Burimi: KOPP Nachrichten mit Roland Kieber (min 2:45-3:45)

Data: 09.06.2011

Burimi shqip: www.islamifejaevertete.com

Must Read