BallinaPse ISLAMI?Kthimi i MadhInxhinieri amerikan pranon Islamin në Arabinë Saudite

Inxhinieri amerikan pranon Islamin në Arabinë Saudite

 

Inxhinieri amerikan pranon Islamin në Arabinë Saudite

 

“Stjuart thotë se e pëlqente kur shihte njerëzit duke i puthur te moshuarit ne ballë.”

 

Një inxhinier amerikan i teknologjisë në Arabinë Saudite konvertohet në Islam, duke thënë se ai ishte i impresionuar nga rruga duke i parë njerëzit duke puthur te moshuarit ne ballë.

 

Stuart Elby, 33 vjeç, një inxhinier i robotikës në kompaninë gjermane Siemens në mbretërinë e Gjirit, emëroi veten si Omar dhe shkoi në xhami në Riad të premten me miqtë saudite dhe disa anëtarë të një qendre qeveritare të udhëzimit në islam.

 

“Ai u fal me ta në xhami për herë të parë, pasi ata treguan atij se si të falet … ai bëri pyetje të shumta dhe dukej i impresionuar kur pa se njerëzit kishin puthur ballin e te moshuarve,” njoftoi e përditshmja Sabq.

 

Ai tregon se miqtë i thane atij se puthja tregon respekt për të moshuarit dhe se ngritja e gishtit si dëshmi gjate faljes se namazit i referohet “Njëshmërisë së Krijuesit”.

 

Përktheu: Naim Berisha

Burimi në anglisht: http://www.emirates247.com/news/region/us-engineer-converts-to-islam-in-saudi-2013-01-20-1.491784

Burimi në shqip: www.islamifejaevertete.com

Must Read