BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiKËTA SHTATË NJERËZ MOS I KONSULTO KURRË

KËTA SHTATË NJERËZ MOS I KONSULTO KURRË

KËTA SHTATË NJERËZ MOS I KONSULTO KURRË

1. Injorantin, për shkak se të devijon nga e vërteta.
2. Armikun, ngase ai e do fundin tënd.
3. Ziliqarin, sepse dëshiron që të mos kesh mirësi-begati fare.
4. Kundërshtarin (polemizuesin), i cili kërkon kënaqësinë e njerëzve.
5. Frikacakun, që nuk ka mendim të vetin.
6. Koprracin, ngaqë mendjen e ka vetëm tek pasuria dhe grumbullimi i saj dhe jo tek të tjerët.
7. Epsharakun, robin e epshit të vet, të cilin nuk mundet ta kundërshton.

Përshtati në shqip:
Sedat ISLAMI

Must Read