BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiKuptoje dhe vepro sipas Tij...

Kuptoje dhe vepro sipas Tij…

 

Kuptoje dhe vepro sipas Tij…

Shejh Uthejmini, Allahu e mëshiroftë, ka thënë, “Kur’ani është shpallur për tri arsye. Së pari: Për ta adhuruar Allahun duke e recituar. Së dyti, për të medituar rreth kuptimeve të tij. Dhe së treti, të tregohemi të vëmendshëm përmes Tij. Allahu, i Bekuari dhe më i Larti, ka thënë, “(Ky është) Libër i begatshëm, Ne ta shpallëm ty këtë, që t’i studiojnë argumentet e tij dhe që të marrin mësim prej tij ata që kanë mend.” [Sad 38:29]

Dhe, nuk është e mundshme për ndokënd që të meditoj rreth Kur’anit përveçse duke e kuptuar, sepse ai i cili nuk e di kuptimin e tij është i ngjashëm me atë të cilin nuk e lexon fare.”

Tefsiri I Xhuzit Amme fq.4.

Përshtati: M.M.

Referenca: giftsofknowledge.com

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

Must Read