BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiKUR BËHET FACEBOOK-u HARAM?

KUR BËHET FACEBOOK-u HARAM?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1- Kur vonon namazin për shkak të Facebook, facebooku bëhet haram.

2- Nëse faqen tënde personale e përdorë për të shpërndarë atë që e hidhëron Allahun, facebooku bëhet haram.

3- Kur në profilin tënd poston foto të femrave te zhveshura, facebooku bëhet haram.
4- Nëse të pengon dhe të largon nga përmendja e Allahut dhe leximi i Kuranit, facebooku bëhet haram.
5- Nëse gjithë kohën tënde kalon duke biseduar dhe komentuar kot, facebooku bëhet haram.
6- Nëse ke lidhje jo legjitime me ndonjë vajzë apo mashkull, facebooku bëhet haram.
Dije vëlla\motër se engjëjt e Allahut shkruajnë atë që bën ti, po ashtu Allahu di atë që vepron dhe flet ti, në çdo kohë dhe në çdo vend.
Nga ky moment fillo të përdorësh profilin tënd vetëm me atë që e kënaqë Allahun, e jo në atë që e hidhëron atë, bëje facebookun argument për ty në ditën e gjykimi e jo kundër teje.
Bëje facebookun një derë nga e cila të rrjedhin të mirat, dhe përmirëso nijetin tënd në përdorimin e tij.

 

Përshtati: Valdet Kamberi

Albislam

Artikulli paraprakDHJETË NGJARJE NGA TË PARËT TANË
Artikulli tjetërNAMAZI I KUSUFIT

Must Read