BallinaARTIKUJHadith dhe SunetLutje për shlyerjen e borxhit

Lutje për shlyerjen e borxhit

Transmetohet nga Aliu (Allahu qoftë i kënaqur me të) se i erdhi njëherë një rob (që kishte bërë marrevëshje me zotërinë e tij për lirim në këmbim të një pagese) dhe i tha: Nuk kam mundësi kurrsesi ta paguaj pagesën e lirimit, andaj më ndihmo!
Aliu (Allahu qoftë i kënaqur me të) i tha: A dëshiron të t’i mësoj disa fjalë që m’i ka mësuar Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem, nëse do të kishe borxh sa mali Ŝiir (emër Mali), Allahu do ta shlyente borxhin tënd:
Allahummekfinii bihalalike an haramik ue agnini bi fadlike ammen siuak

Sahih Et-Termidhij fq. 3563

Përkthimi i du’asë në shqip:

“O Zoti im, më bëj që të më mjaftojë hallalli yt kundrejt haramit dhe më bëj të pasur me mirêsitë e Tua, që të mos kërkoj prej tjetërkujt përveç Teje”

Sahih Et-Termidhij fq. 3563

عَن عليٍّ ، أنَّ مُكاتبًا جاءَهُ فقالَ : إنِّي قد عَجزتُ عَن مكاتبتي فأعنِّي ، قالَ : ألا أعلِّمُكَ كلِماتٍ علَّمَنيهنَّ رسولُ اللَّهِ صلَّى اللَّهُ علَيهِ وسلَّمَ لو كانَ عَليكَ مثلُ جَبلِ صيرٍ دينًا أدَّاهُ اللَّهُ عَنكَ ، قالَ : قُلْ : اللَّهمَّ اكْفِنِي بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ ، وَأَغْنِنِي بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ

الراوي : علي بن أبي طالب | المحدث : الألباني | المصدر : صحيح الترمذي
الصفحة أو الرقم: 3563 | خلاصة حكم المحدث : حسن

Must Read