BallinaAKTUALEMjekësia dhe IslamiMjalti tregohet efektiv ndaj kollit

Mjalti tregohet efektiv ndaj kollit

 

Mjalti tregohet efektiv ndaj kollit

Përbërësi kryesor në shumicën e barnave që jepen pa recetë dekstrometorfani, tashmë nuk rekomandohet për fëmijët e vegjël. Megjithatë, dëshmi të ndryshme po tregojnë se mjalti, funksionon shumë mirë për shuarjen e kollit të fëmijëve që ndodh natën.

Hulumtuesit Izraelit caktuan në mënyrë të rastësishme 300 fëmijë në mes të moshave një dhe pesë për trajtim të kollitjes së natës. Prindërit vlerësuan simptomat e kollitjes në pikë deri në 7. Studimi përshiu tri lloje të ndryshme të mjaltit dhe, si grup kontrolli iu dha shurup i hurmave, i cili është i ëmbël por nuk i përmban antioksidantët e mjaltës. Edhe prindërit dhe edhe fëmijët e tyre fjetën më mirë kur kollët e të rinjve u trajtuan me mjaltë. Mund të jetë ajo se antioksiduesit mund të jenë të dobishëm. Bebet nën moshën 1 vjeçare nuk u duhet dhënë mjalti, mirëpo, është një alternativë shumë e mirë për më të rriturit.

 

Përshtati: Meriton M.

Burimi në origjinal: http://pediatrics.aappublications.org/content/early/2012/08/01/peds.2011-3075.abstract

Burimi në shqip: www.islamifejaevertete.com

 

 

 

 

Must Read