BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiMos e rrënoni atë që keni ndërtuar në Ramazan!

Mos e rrënoni atë që keni ndërtuar në Ramazan!

Ruajeni dritën e veprave të mira! Mos e ndërprisni sadakanë, mos e mbyllni Kuranin, mos e braktisni agjërimin dhe mos e braktisni namazin e natës. Ska gjë më të shëmtuar se braktisja e së mirës dhe ska gjë më të bukur se e mira pas të mirës.
Thotë Allahu i Madhëruar:

{وَلَا تَكُونُوا۟ كَٱلَّتِی نَقَضَتۡ غَزۡلَهَا مِنۢ بَعۡدِ قُوَّةٍ أَنكَـٰثࣰا}
“Mos u bëni si ajo që e prish endjen e saj pasi e ka thurur fort…” [En-Nahl: 92].

Thotë Shejh Abdurrahman ibnu Nasir Essi’ëdij, Allahu e mëshiroftë, në tefsirin e ajetit:
” Mos u bëni si gruaja që thur apo qëndis veshje të forta dhe të bukura, dhe pasi i përfundon, fillon dhe prish gjithçka që ka punuar…”

/HarizAllkoci

Must Read