BallinaPse ISLAMI?Kthimi i MadhNatasha, ish-katolike, Sllovakia

Natasha, ish-katolike, Sllovakia


Natasha, ish-katolike, Sllovakia

Unë u konvertova në Islam dy muaj më parë dhe nuk mendoj se është e  rëndësishme për të ndarë historinë time, por n ditët e fundit, kam kuptuar se unë vetë kam përfituar nga tregimet e tjera të reja të muslimanëve, kështu që pse nuk e le dikush të përfitojë nga udhëtimi im në Islam? InshaAllah (me lejen e Allahut) dikush do ta lexojë atë dhe të mësojë  të vërtetën siç unë e kam. Unë kam ardhur nga një familje katolike nga Evropa Qendrore.  Unë nuk e di nëse keni vizituar ndonjëherë Evropën Qendrore dhe parë gjendjen atje? Shumica e njerëzve pretendojnë të jenë protestantë, romako-katolikë, të  krishterët ortodoksë apo ndonjë lloj tjetër të krishterë. Islami nuk është i popullarizuar apo edhe i njohur  në mesin e njerëzve. Unë do të shkoj në kishë dhe kam mësuar në lidhje me fenë në shkollë, por unë kurrë nuk medituar me të vërtetë mbi të.Arsyeja e vetme që unë isha një e krishterë ishte për shkak se prindërit e mi ishin të krishterë. Kjo ishte vetëm kur u bëra 16 që unë me të vërtetë fillova të mendoja për veten dhe të vë në pikëpyetje besimin tim. Unë nuk mund të marrë atë që është thënë për ne “kjo është mënyra sesi ajo është, kështu që pranojë atë!” Pra, shpesh, do të shkoj në kishë dhe të dëgjoj predikimet e predikuesit dhe më kujtohet se pas Meshës unë do të pyes nënën time aq shumë pyetje. Unë duhet të pranoj që shumë herë këto predikime ishin të këndshme dhe prifti u përpoq të na japë drejtim në jetë, por u ndjeva sikur unë isha një rob që nuk ka asnjë vullnet në vetvete. Mos më keqkupto, unë e di që njerëzit nuk janë të përkryer dhe se ata kanë nevojë për udhëzime, unë thjesht nuk e kuptoj pse një prift, njeri si unë, i cili ishte i prirur për gabime si unë, mund të japë autoritet aq shumë . Në atë kohë, unë i respektoja priftërinjtë  dhe besimin e krishterë, sepse është një fe me një traditë shumë të gjatë dhe në të vërtetë e tërë familja ime është katolike, por ndjeva se nuk ishte e mjaftueshme për mua. Ajo dukej sikur të ishte një objekt i pavlerë i mbështjellë në një mbulesë të zbukuruar. Unë kërkoj falje për çdo të krishterë të cilët mund të ndihen të lënduar me këtë deklaratë, unë jam vetëm duke shprehur ndjenjat e mia. Krishterimi mund të jetë shpirtërisht jetësore për njerëzit e tjerë, por ajo nuk ishte për mua. Duke iu rikthyer tregimit tim, unë gradualisht fillova ta distancoja veten nga katolicizmi. Unë ndërprenë shkuarjen në kishë, u ndala duke u lutur në mënyrën e krishterë, edhe pse, kam mbajtur pasur bisedime me Perëndinë. Babai im nuk ishte një njeri fetar, por ai do të merrte prej ideologjive të ndryshme, të besimeve dhe të formojë mendimin e tij. Kështu që kam filluar këtë kërkim nga vetja ime, një kërkim për qëllimin e jetës dhe disa parimeve që do të jenë të dobishme për mua në rrjedhën e jetës sime. Unë besoj se çdo person ka një thirrje të brendshme drejt diçkaje më të lartë dhe më shpirtërore. Si njerëz, ne kemi qenë ushqyer me inteligjencë të madhe, si dhe dëshirat bazë që na shkaktojnë që të harrojmë gjërat më të rëndësishme. Unë kisha për të shkuar deri në fund të botës për të gjetur se pasuria nuk ishte aq e rëndësishme sa shokët e mirë dhe marrëdhëniet që ne kemi. Ndjej tani se jeta ime përpara ishte shumë e zbrazët dhe pa asnjë drejtim. Kur ju shkoni në një vend të huaj, ju kontrolloni hartat për disa vende interesante për t’u vizituar, ne rrallë shkojmë vetëm pa e ditur se ku po shkojmë. E njëjta gjë vlen edhe për jetën tonë. Nëse jeta jonë është një udhëtim i madh, ne duhet të kemi udhëzime dhe ne kemi nevojë të dimë se çfarë do të na presë në fund. Unë jam e lumtur që jam ndjerë kështu për shkak se ajo e bëri zemrën time të hapur. Unë kam qenë e hapur për mendime të reja dhe ideve. Unë doja të provoja çdo gjë që dukej e arsyeshme. Unë shkova në Indi, kam shkuar për të mësuar hinduizmin dhe Islamin (kryesisht në sajë të shoqes së dhomës e cila ishte  muslimane indoneziane e cila ishte në mënyrë të këndshme dhe të hapur për çdo diskutim lidhur me Islamin). Por kjo nuk ishte deri sa unë kisha qëndruar një vit në Indonezi që unë më në fund e gjeta Islamin. Më duhet të kujtoja lexuesit se unë vija nga Evropa dhe propaganda anti-islame ndikoi po ashtu edhe në mua. Unë respektoja miqtë e mi _ megjithatë, kurrë nuk kam kërkuar që të jem një prej tyre. Unë ende kishte në mendje tregimet e grave që ishin të trajtuara në një mënyrë shumë të ashpër nga burrat e tyre, terroristët që janë aq shpesh portretizohen nga media si myslimanët, dhe kam menduar se _ mesatarisht mund të jetë aq lehtë brainëashed se ata mund të vrasin për feja e tyre. Megjithatë Unë kam qenë e hapur për të mësuar dhe zgjimi filloi gjatë muajit të Ramazanit. Kam jetuar me një familje muslimane indoneziane, mora pjesë në agjërimin dhe unë fillova duke mësuar aq shumë për veten dhe e kuptova sa e rëndësishme është për t’u disiplinuar në mënyrë që të arrija ndonjë gjë në jetën tonë. Unë gjithashtu e kuptova se sa e rëndësishme është që të mos jesh rob i gjërave materialiste. Gjatë agjërimit unë kisha për të kontrolluar disponimin dhe emocionet që kanë qenë shumë më të vështira se sa ato që kanë të bëjnë me ndjenjat e urisë dhe etjes. Kam filluar të shikoj në botën nga perspektiva të ndryshme. Papritmas gjërat materialiste nuk duken aq e rëndësishme, ajo që dukej e  rëndësishme ishin marrëdhëniet midis njerëzve, dhe trajtimi i të tjerët me mirësi dhe për të ndihmuar njëri-tjetrin. Kjo ishte koha kur ndihesha e zgjuar. U ndjeva mirë dhe e lumtur pavarësisht nga fakti se pata uri dhe etje (Një muaj para Ramazanit mendova mospirja dhe mosngrënia ishte çmenduri!). Gjatë kësaj kohe, unë fillova një shpirt në kërkim për fenë e vërtetë dhe ishte kjo pikë kur unë fillova të lexoja Biblën. Në krishterim ne nuk e lexojmë Biblën. Unë mendoja që ju lexonit pasazhe në kishë ose në kurset fetare, por ne fakt ne nuk ulemi dhe të lexojmë atë që është brenda. Dhe në moment fillova për të lexuar atë, e dija se pse ne nuk jemi të inkurajuar nga priftërinjtë për të lexuar atë. Ajo është plot kontradikta mbi të kuptuarit tim. Unë nuk do të shkoj shumë në detaje, sepse ka pasur tashmë shumë histori në lidhje me këtë dhe ju mund të gjeni shpjegime kudo në internet (shumë prej tyre janë botuar nga studiues e kanë dhënë referenca të sakta në Bibla apo Kurani për këdo që dëshiron të shikojë në këtë). Megjithatë ka pasur një moment kur kam vendosur për tu kthyer në Islam. Kjo ishte kur unë shkoja në tërë ligjeratat e ndryshme të shkencëtarëve të cilat janë mbështetur nga Kurani. Është krejtësisht absurde të mendosh se Muhamedi, s.a.v.s , mund ta di këto gjëra vetë, pa asnjë ndërhyrje hyjnore. Ai ishte një njeri i pashkolluar! Shkenca edhe prapa kësaj  ishte edhe e pasaktë, kështu që nuk mund të thuhet se Profeti plagjiatoi atë që ishte në Kuran prej shkencës së asaj dite. Nëse besoni se bota u krijua nga dikush, nuk është e vështirë të pranoni faktin se ka vetëm Një Perëndi, Një Krijues dhe Ai i zbuloi këto gjëra për të dërguarit e Tij. Duke besuar në Zotin dhe të Dërguarin e tij është shehadeti, shtylla e parë e Islamit. Pra, pasi kam kuptuar  dhe besuar këtë unë e dija që nuk mund të kthehem më prapa. Nëse ne jemi në kërkim për diçka dhe ne lutemi për këtë ne nuk mund ta lënë atë që njëherë gjejmë. Unë falënderoj Zotin sepse Ai më hapi sytë dhe zemrën time që të jem në gjendje për të gjetur rrugën e drejtë dhe unë shpresoj se edhe shumë të tjerë do ta bëjnë këtë. Duke qenë një muslimane është e vështirë, por ajo na përsos. Unë ngadalë ndalova frikën që përpara kisha ndaj shumë gjërave. Unë kam besimin tim vetëm te Zoti. Që prej konvertimit tim në Islam, unë jam bërë më e disiplinuar, unë adhuroj Krijuesin tim në një gjendje me harmoni të plotë dhe në paqe. Kur shikoni në Islam, disa mund të parandalohen  nga mendimi se ata nuk duan të jenë rob askujt. Por pyesni veten, sa prej nesh kanë punuar nga agimi deri në muzg vetëm për hir të parave? Sa prej nesh duan të arrijnë diçka por kurrë nuk të vërtetë nuk e gjejnë kohën? Unë jam i sigurt se unë nuk jam i vetmi person që ndjehet kështu dhe inshaAllah më shumë njerëz do ta gjejnë rrugën e drejtë dhe do të jenë aq trima sa për të jetuar sipas saj.


Përktheu: Jonida HOXHA

Burimi në shqip: www.IslamiFejaeVertete.com

Burimi në origjinal: islamreligion.com

Must Read