BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiNuk do të arrini gradën e devotshmërisë, deri sa të kaloni gjashtë...

Nuk do të arrini gradën e devotshmërisë, deri sa të kaloni gjashtë pengesa

“Nuk do të arrini gradën e devotshmërisë, deri sa të kaloni gjashtë pengesa:
1. Të mbyllni derën e lehtësimeve dhe të hapni derën e vështirësive.
2. Të mbyllni derën e rehatisë dhe të hapni derën e përpjekjeve.
3. Të mbyllni derën e krenarisë dhe të hapni derën e thjeshtësisë.
4. Të mbyllni derën e gjumit dhe të hapni derën e adhurimit të natës.
5. Të mbyllni derën e pasurisë së tepërt dhe të hapni derën e investimit të saj për botën tjetër.
6. Të mbyllni derën e shpresës dhe të hapni derën e përgatitjes për vdekjen.”

Ibrahim ibn Ed’hem

Must Read