BallinaPse ISLAMI?Kthimi i MadhPër dhjetë vjet, Britania ka arritur një milion e gjysmë muslimanë të...

Për dhjetë vjet, Britania ka arritur një milion e gjysmë muslimanë të rinj

 

Për dhjetë vjet, Britania ka arritur një milion e gjysmë muslimanë të rinj

 

Islami është duke u përhapur me shpejtësi në vendet që janë nominalisht të krishterë. Mbretëria e Bashkuar është shembulli më i mirë i përhapjes së shpejtë të Islamit.

 

Në dekadën e fundit, numri i Muslimanëve në Mbretërinë e Bashkuar është rritur nga një milion e dyqind mijë myslimanë të ri, ose nga një milion e 500.000- në 2.000.000 e shtatëqind mijë, sa sot jetojnë muslimanë në Ishujt Britanik. Analiza e publikuar në mediat britanike, tha se në vitet e fundit është një ulje e dukshme në numrin e të krishterëve, ndërsa ajo e muslimanëve është në rritje. Sipas mediave britanike, të krishterët vendas britanik shumë po e pranojnë Islamin, dhe kështu po kontribojnë në përhapjen e shpejtë të Islamit. Ata duke iu përgjigjur pyetjes, se si numri i Muslimanëve në dhjetë vitet e fundit është rritur aq shumë thonë. Në regjistrimin e 2011 ishin të regjistruar 2 milion e shtatëqindë mijë muslimanë, që është 5% e popullsisë së përgjithshme të Britanisë së Madhe. Disa analistë thonë se kjo shifër nuk tregonë numrin real të muslimanëve, sepse shumë muslimanë, për disa arsye, nuk janë deklaruar në besimin fetar në regjistrimin e mëparshëm. Pritet që regjistrimi i ardhshëm i popullsisë, në vitin 2021, numri i Muslimanëve të dyfishohet.
/mszh.Hulaj/kohaislame

Must Read