BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiShejh Uthejmini: Si të sillemi me ndonjë bekim i cili mund të...

Shejh Uthejmini: Si të sillemi me ndonjë bekim i cili mund të na vije

 

Shejh Uthejmini: Si të sillemi me ndonjë bekim i cili mund të na vije

 

Shejh Uthejmini – Allahu e mëshiroftë –  ka thënë: “Nëse të është dhënë një bekim, atëherë mos e konsidero [vetëm] si bekim, duke u ndier i gëzuar dhe i disponuar. Është një bekim, dhe nuk ka dyshim në të, mirëpo dije se ti je duke u testuar me të, [duke u testuar] për të parë nëse për shkak të saj do të falënderosh apo jo [Allahun e Madhërishëm].

Nëse ndonjë dëm të godet, atëherë bëhu i durueshëm. Sepse, edhe kjo gjithashtu është provë dhe test nga Allahu i Plotfuqishëm dhe Madhërishëm, që të të testoj nëse do të jesh i durueshëm ose jo. Dhe, nëse je i durueshëm dhe shpreson në shpërblimin e Allahut, atëherë [dije se] Allahu ka thënë “…ndërsa të durueshmëve u jepet shpërblimi i tyre pa masë!” [Zumer 39:10]

Tefsiri i Xhuzit Amme, fq. 128.

Përshtati: M.M.

Referenca: www.giftsofknowledge.wordpress.com

Burim: www.islamifejaevertete.com

 

 

 

 

Must Read