BallinaAKIDESektet dhe FraksionetSi i mposhti dijetari musliman (sunni) dijetarët shi’itë, me një pyetje të...

Si i mposhti dijetari musliman (sunni) dijetarët shi’itë, me një pyetje të vetme ?

 

Si i mposhti dijetari musliman (sunni) dijetarët shi’itë, me një pyetje të vetme ?

Ky tregim ka ndodhur në kohën e “shahut” të Iranit.
I ka ftuar Shahu dijetarët sunni dhe ata shi’itë, në mënyrë që t’i bashkojë ata mes vete dhe të shikoj se ku është dallimi mes tyre.
Dijetarët Shi’itë erdhën që të gjithë, ndërsa nga dijetarët Sunni nuk erdhi pos njërit, bile edhe me vonesë.
Pasi hyri tek ata, me vete kishte marrur edhe këpucët e tij nën sqetull.
Dijetarët Shi’itë shikuan drejt tij dhe thanë: “Pse hyn tek Shahu duke marrë me vete këpucët e tua?”
Dijetari Sunni u përgjigj: “Kam dëgjuar se Shi’ijat në kohën e Muhamedit, alejhi selam, kanë vjedhur këpucë!”
Dijetaret shi’itë thanë: “Në kohën e Muhamedit, alejhi selam, nuk ka pasur shi’ia!
Dijetari sunni tha: “Atëherë debati mbaroi, nga e keni sjellë shi’izmin e juaj?!” 


Përktheu: Valdet Kamberi

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

Must Read