BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiSi ta shmang përtacinë e të bëhem më aktiv në jetë?

Si ta shmang përtacinë e të bëhem më aktiv në jetë?

Pyetje: Si ta shmang përtacinë e të bëhem më aktiv në jetë?

Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, mbi familjen e tij, shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Së pari, besimi se ti nuk je i tillë.

Së dyti, të bësh dua ose lutje.

Së treti, ushtrohu dhe programo ose riprogramo edhe një herë kohën tënde. Sill ndërmend porosinë e të dashurit tonë (salallahu alejhi ue selem) se dija vjen duke mësuar dhe durimi e butësia vijnë duke u ushtruar. Mos u mërzit se jeta e besimit la ftohjet e veta vëlla.

Së katërti, konsultohu me nxënës dije atje ku je.

Së pesti, rri me njerëz aktivë të gjallë, jo të plogësht e të ftohtë.

Së gjashti, aktivizohu në punë vullnetare.

Allahu e di më së miri.

Ahmed Kalaja

Burimijetes.info

Must Read