Thënie mbi suksesin

 1. Sado që të dish teorikisht për suksesin, nuk do ta arrish atë pa u mos u angazhuar konkretisht për të.
 2. Dil e hulumto për suksesin sepse suksesi s’ka hulumtuar kurrë për asnjë njeri!
 3. Sukses është edhe t’i bësh njerëzit të lumtur!
 4. Suksesi nuk është diçka që ndodhë befasisht dhe mrekullisht. Është rezultat i një mundi e sakrifice disa vjeçare.
 5. Të tjerët mund të të shohin të suksesshëm ose jo, pak rëndësi ke. Me rëndësi është si e sheh ti veten tënde.
 6. Po tentove të kënaqësh çdo njeri, kurrë nuk do të bëhesh i suksesshëm!
 7. Formula e suksesit: 1% frymëzim, 99% përpjekje dhe angazhim.
 8. Dështimi vjen atëherë; kur ndalë përpjekjet, ndryshe, nëse je duke u përpjekur, atëherë; ti je në rrugën e suksesit.
 9. Kritere të rëndësishme të suksesit: koherenca (të qenit parimor), shfrytëzimi i mundësive dhe insistimi.
 10. Suksesi fillon atëherë kur ta bindësh veten se gjëja që dëshiron është e mundshme.
 11. Suksesi ndërtohet duke kaluar nga një në dështimin tjetër por duke mos humbur entuziazmin kurrë.
 12. Në të shumtën e rasteve, suksesi vjen gradualisht, në atë formë që ti mbase edhe nuk e ndjen se ka ndodhur.
 13. Nuk ka sukses modest. Të gjitha sukseset janë madhështore.
 14. Suksesi nuk matet me gjërat që i fiton nga kjo botë por me gjërat që ofron për të.
 15. Sekreti i suksesit fshihet në qëllimet e qarta që kemi.
 16. Suksesi është ngjitës, mund të “infektohesh” me të edhe duke qëndruar me njerëz të suksesshëm.
 17. Suksesi edhe pse nuk blihet, duhet të punohet për të.
 18. Me pak fjalë, suksesi është ajo që mund ta bësh në formën më të mirë.
 19. Askush nuk ka arritur një sukses pa mos ndërmarrë rreziqe më parë.
 20. Hapi i parë në realizimin e një gjëje të caktuar është vetëbesimi se mund t’ia dalësh!
 21. Suksesi që të gëzon më së shumti është ai të tjerët kanë thënë se është i pamundur të arrihet.
 22. Goditjet e njëpasnjëshme edhe kodrën e madhe e bëjnë pluhur.
 23. Përfito nga çdo moment sepse humbja e kohës i humb edhe ëndrrat.
 24. Le të na shërbejnë sukseset për suksese tjera. Mos mjafto me kënaqësinë e suksesit që të mos i hysh ndonjë sfide të re.
 25. Nuk mund të ngjitësh shkallët e suksesit ndërsa duart i ke në xhepa.
 26. Të dobëtit e fshehin urrejtjen ndërsa të fortit falin!
 27. Vlerësimi yt për vetveten është edhe vlerësimi që të tjerët do të kenë për ty.
 28. Në fakt, nuk ekziston diç që quhet ‘nuk mundem’ por diç që ‘nuk ka vullnet.’
 29. Që të mos flasësh e të të mendojnë njerëzit se jo i marrë është më mirë se të flasësh e të binden për këtë.

Must Read