BallinaAKTUALEKuriozitete10 gjëra të papritura më të ndotura sesa tualeti juaj

10 gjëra të papritura më të ndotura sesa tualeti juaj

10 gjëra të papritura më të ndotura sesa tualeti juaj 10. Akulli – Rreth 70% e akullit të restoranteve në SHBA përmban më shumë baktere sesa uji i tualetit tuaj. 9. Dyshemeja e restoranteve – 8. Tavolina e Zyrës – përmban 400 herë më shumë baktere sesa WC-ja, me dominimin të virusit të para-influencës. 7. Tastiera – 200 herë më shumë baktere sesa ulësja e WC-së; Rrallëherë pastrohen sidomos nga meshkujt. 6. Telefonat Celularë – 10 herë më shumë baktere sesa ulësja e tualetit, paraqesin rrezik për shkak të mundësisë së kontaktit me gojën. Një njeri nga Uganda pasi kishte vjedhur një telefon ishte infektuar me virusin vdekjeprurës Ebola. 5. Menytë e restoranteve – 100 herë më shumë baktere në menytë e restoranteve krahasuar me tualetet e tyre. Shumica të padëmshme, por, disa mund të shkaktojnë infeksione respiratore. 4. Dërrasat e copëtimit – Produktet e mishit të gjallë kanë nivel të lartë të baktereve fekale. Si rezultat sipas studimeve, në mesatare dërrasat e copëtimit kanë 200 herë më shumë baktere fekale sesa ulëset e tualetit. 3. Furça e dhëmbëve – Për shkak se sot, WC-ja dhe banjoja gjenden në të njëjtën hapësirë, bakteret mund të udhëtojnë dhe shpesh gjenden në furçë të dhëmbëve. 2. Tepihët – Në vendet ku hyhet me të mbathura, shumica e tyre kanë rreth 4000 herë më shumë baktere sesa ulëset e tualetit. 1. Sfungjerët e kuzhinës – 200 mijë herë më të ndotura sesa ulëset e tualetit, me 10 milion baktere për inç në katrorë. Bakteret mund të shkaktojnë virusin e Guillan-Barre i cili mund të shkaktojë paralizën. Referenca: ABC News; BBC; DailyMail; Discovery channel. Burimi: www.islamifejaevertete.com

Must Read