BallinaARTIKUJGruaja dhe Familja35 mënyra për t'i respektuar prindërit më shumë...

35 mënyra për t’i respektuar prindërit më shumë…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

35 mënyra për t’i respektuar prindërit më shumë…

1. Largoje telefonin kur je duke folur me ta.
2. Kushtoji vëmendje fjalëve që thonë ata.
3. Pranoji mendimet e tyre.
4. Merr pjesë në biseda me ta.
5. Shikoji ata me respekt.

 

6. Gjithmonë lavdëroji ata.
7. Dhuroju lajme të mira atyre.
8. Mundohu të mos iu japësh lajme të këqija, e nëse është e domosdoshme t’iu tregosh, atëherë me fjalë të kujdesshme tregoju atyre se çfarë ka ndodhur.
9. Fol mirë dhe respektoji miqtë, apo të afërmit e tyre.
10. Vazhdo t’ia kujtosh vetes gjërat e mira që ata kanë bërë për ty.

 

11. Nëse ata e përsërisin një ngjarje që ti e ke dëgjuar edhe më herët, dëgjoji sikur të ishte hera e parë.
12. Mos iu kujto momente të dhimbshme nga e kaluara.
13. Mos fol me vrazhdësi ndaj tyre.
14. Ulu me respekt afër tyre.
15. Mos i kritiko ata.

 

16. Mos i ndërprej ata.
17. Respektoje moshën e tyre.
18. Mundohu të mos qash para tyre asnjëherë.
19. Bëji krenar me ty.
20. Dhurojau atyre ndjenjën dhe fuqinë e të qenurit udhëheqës të familjes.

 

21: Mos e ngrit zërin ndaj tyre.
22. Mos ec pa ju dhënë përparësi atyre.
23. Mos ha pa ju dhënë përparësi atyre.
24. Mos u tall me ta nëse rastësisht gabojnë diçka.
25. Bëje rregull që çdo ditë, të bësh diçka për ta; qoftë pastrim i këpucave, përgaditje e ndonjë supe, ose rregullim i shtratit para se të bien në gjumë.

 

26. Bëhu ti arsyeja e gëzimit në fytyrat e tyre.
27. Bëji ata për të qeshur, por pa i lënduar.
28. Lutuni për ta sa më shumë.
29. Gëzoji ata me ndonjë dhuratë të paktën një herë në muaj.

30. Thirri ata në telefon ose dërgoju atyre mesazh duke i shprehur dashurinë tuaj.

31. Bëj diçka që iu pëlqen atyre përpara se ata t’ua kërkojnë atë.
32. Mos fli pa i përqafuar ata.
33. Zgjedhi fjalët tua me kujdes para se të flasësh para tyre.
34. Thirri ata në emra përkëdhelës.
35. Bëji ata prioritet kryesor në mesin e njerëzve të tjerë.

 

Prindërit janë thesar i kësaj toke. Vlerësojini ata derisa janë ende gjallë.

 

“O Zoti im, ki mëshirë ndaj prindërve të mi, ashtu siç më edukuan ata mua kur isha e vogël.”
|Surah Al-Isra, Kur’an|

Must Read