BallinaARTIKUJGruaja dhe FamiljaMenyrë shumë e mirë në edukimin e femijës - Provoje gjithsesi

Menyrë shumë e mirë në edukimin e femijës – Provoje gjithsesi

U ankua se djali i saj nëntë vjecar nuk ia degjonte fjalen.. I thashë vazhdo në këshillat e tua pa i dhënë asnjë urdhër, si psh: bën detyrat, shko fli, pi qumësht..sepse zakonisht fëmija kur i jep një urdhër rebelon. Provo ti japësh dy urdhëra në të njëjtën koh, do të shikosh se si e pranon pa kundërshtuar, sepse është ai i cili e zgjodhi. Si psh ti thuash: Do të flesh në orën 8 apo 9? E do qumshtin të ngroht apo të ftoht? Apo.. Do të bësh detyrat në dhomën tënde apo në sallon? ..etj.
Mbas disa ditësh më mori në telefon e më tha: Shum faleminderit, mendoja se djali im ishte i pabindur porse me këtë mënyrë zbulova se qënka shum i urtë e i dëgjueshëm.


Dr. Xhasim el-Motawa

Must Read