BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiAllahu është më i Madhi

Allahu është më i Madhi

Për shkak se njeriu shpesh e harron këtë fakt, namazet përsëriten gjatë ditës për t’ia kujtuar vazhdimisht këtë fakt, kështu që namazi është bërë i atillë që nuk vlen veçse me tekbirin në fillim, ku besimtari e fillon namazin duke thënë: “Allahu Ekber (Zoti është më i madhi)”, sikur të jetë përkujtim se çdo gjë që të shqetëson, të frikësohon ose të brengos para namazit nuk ka vend këtu.
Pra besimtari kur hyn në namaz sikur do të thotë: Tani kam ardhur tek Ai që është më i madh se frika, shqetësimi dhe brenga.

Hoxhë Bledar Haxhiu

Must Read