BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiA e di se mund t’i fitosh 50 SEVAPE sa herë që...

A e di se mund t’i fitosh 50 SEVAPE sa herë që pi ujë… Mos u çudit!!

 

A e di se mund t’i fitosh 50 SEVAPE sa herë që pi ujë… Mos u çudit!!

Si ka mundësi???


Allahu, az-ze ue xhel-le, ka thënë:


”Kush bën një vepër të mirë i ka dhjetë sikur ajo, por kush bën vepër të keqe do të shpërblehet vetëm aq sa e ka bërë, atyre nuk do t’u bëhet padrejtësi.” (El-En’am: 160)
 
Kur pi ujë thuaj Bismilah (1 e mirë).
Pi me dorën e djathtë (1 e mirë).
Pasoje sunetin e Muhamedit, alejhi selam, dhe pi ujë ulur (1 e mirë).
Praktikoje sunetin e Muhamedit, alejhi selam, ta pish ujin me tre herë (1 e mirë).
Kur ta mbarosh pijen thuaj Elhamdulilah (1 e mirë).

Atëherë kemi 5 sevape, për çdo sevap nga 10 të tjera, 5 herë 10 = 50 të mira.


Allahu ka thënë: ”Dhe Allahu ia shumëfishon kujt do ai…” (El-Bekare: 261)

Përktheu: Valdet Kamberi

 

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

Must Read