BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiPredikuesi i fabulave (Tregimtari)

Predikuesi i fabulave (Tregimtari)

 

Predikuesi i fabulave (Tregimtari)

Është treguar se Ebu Kilabeh  – Allahu e pastë mëshiruar – të ketë thënë:

Janë vetëm rrëfyesit e tregimeve (el-Kusas) të cilët kanë mbytur diturinë. Një njeri mund të dëgjoj për një vit tregimtarin pa mësuar me të vërtetë diçka e cila zgjat, ndërsa një njeri i cili ulet me një dijetar për një orë mëson atë e cila do të zgjas dhe leverdis atë bile edhe para se të ngrihet.

Ebu Nu’ajm, Hiljetu El-Eulija 2:287.

Referenca:  http://www.sayingsofthesalaf.net

 

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

Përshtati: M.M.

 

 

 

.

Must Read