BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiA jeni ju prej të lumturve?

A jeni ju prej të lumturve?

I lumturi është ai që është penduar, është kthyer dhe kërkon falje nga Allahu.

I lumturi është ai që vepron punë të mirë dhe iu nënshtrohet Zotit të tij.

I lumturi është ai që furnizohet për botën tjetër; e, furnizimi më i mirë është devotshmëria.

I lumturi është ai i largohet gibetit (përgojimit), nemimetit (bartjes së fjalëve) dhe padrejtësisë ndaj robërve.

I lumturi është ai që është përgatitur për takimin me Allahun; ai e do takimin me Allahun, dhe Allahu e do takimin me të.

O Allah, na bëj prej të lumturve!

Përktheu: Burim Koçinaj

Must Read