BallinaPse ISLAMI?Të tjerët për IslaminAndrin Serve per Profetin Muhamed

Andrin Serve per Profetin Muhamed

 

Andrin Serve per Profetin Muhamed

 

Andrin Serve, orientalist francez, shprehet: “Ky Pejgamber, flet për femrën me respekt dhe konsideratë. Gjithnjë, bëri përpjekje për përmirësimin e pozitës dhe personalitetit të saj, në shoqëri. Para ardhjes së tij, gruaja nuk gëzonte të drejtën e trashëgimisë, ajo ishte objekt që trashëgohej nga të afërmit, sikur të ishte skllave. Ndërkaq, Pejgamberi me ardhjen e tij, e ndërroi këtë bindje, e emancipoi femrën dhe i dha të drejtën e trashëgimisë.

Vërtet, Muhamedi a.s,. bëri emancipimin e femrës dhe ai që dëshiron të thellohet në këtë fushë, le të lexojë fjalimin e tij lamtumirës, në Mekë, ku porosit që të tregojmë mirëkuptim dhe konsideratë ndaj femrës. Këtë, mund t’a lexojmë edhe në thëniet, hadithet e tij.”

 

Burimi: ProfetiIslam.com

www.islamifejaevertete.com

 

Must Read