BallinaPse ISLAMI?Të tjerët për IslaminBernard Show per Profetin Muhamed

Bernard Show per Profetin Muhamed

 

Bernard Show per Profetin Muhamed

 

Bernard Show, në “The Genuine Islam, voll.1, nr. 81936”, për Muhamedin a.s. thotë: “Gjithnjë e kam çmuar lartë besimin e Muhamedit, thjesht për shkak

të vitalitetit të tij të jashtëzakonshëm. Mendimi im është se, Islami është besimi i vetëm i aftë, që të drejtojë me sukses ndryshimet e shumta të jetës. Unë parashikoj që Evropa, më në fund, do të pranojë fenë islame. Teologët mesjetarë të krishterë nga padituria dhe animi fetar, besimin e Muhammedit, e kanë paraqitur në mënyrë krejtësisht negative dhe kanë konsideruar se Muhammedi ka ushqyer urrejtje ndaj Isait (Jezusit). Unë e kam studijuar jetën e Muhamedit a.s. Ai, është njeri i mrekullueshëm, e sipas mendimit tim, ai është larg nga të qenët antikrisht.

Atë, duhet t’a quajmë shpëtimtar të njerëzimit. Jam i bindur se, një njeri i ngjashëm me të, po të merrej me problemet e kohës moderne, do t`i kishte zgjidhur me sukses ato, duke i sjellë njerëzimit paqen dhe lumturinë e nevojshme. Kam parashikuar se besimi i Muhamedit a.s., do të jetë i pranueshëm për Evropën e nesërme, ashtu siç ka filluar të bëhet i pranueshëm, për Evropën e sotme”.

 

Burimi: Profetiislam.com

www.islamifejaevertete.com

 

Must Read