BallinaAKTUALETë ndryshmeBURMA: HRW Imazhet satelitore tregojnë shkatërrimin e Rakinjes

BURMA: HRW Imazhet satelitore tregojnë shkatërrimin e Rakinjes

 

BURMA: HRW Imazhet satelitore tregojnë shkatërrimin e Rakinjes

Një grup i të drejtave të njeriut ka lëshuar imazhe satelitore të asaj që duket të jetë shkatërrim i një rrethi bregdetar të Burmës i shkatërruar nga trazirat etnike.

 

Human Rights Watch thotë se imazhet tregojnë se më shumë se 800 ndërtesa dhe shtëpi nga varka u dogjën për tokë në Kyaukpyu, në shtetin perëndimor të Rakinjës.

 

Ajo thotë se viktimat ishin kryesisht muslimanë të shënjestruar nga jo-muslimanë.

 

Zyrtarët thonë se 64 persona kanë vdekur në trazirat e fundit, por HRW thotë se ka frikë se shifra mund të jetë shumë më e lartë.

 

Grupi me baze ne SHBA ka bere krahasimin e imazheve satelitore të rrethit Kyaukpyu te dates 9 dhe 25 tetor.

 

Më 9 tetor, qindra shtëpi të paketuara nga afër mund të shihen qartë te shkatërruara në rreshtat përgjatë gadishullit – e cila mblidhet në gojën e një gjiri – si dhe rezultatet e shtëpive varke përgjatë bregdetit verior.

 

Por, imazhi i marrë të enjten tregon pak anije te mbetura dhe ne 3500 metra te qarkut janë pothuajse tërësisht me shtëpi bosh. HRW thotë se nuk kanë “ka indikacione të dëmtimit nga zjarri në perëndim dhe në lindje të kësaj zone të shkatërrimit”.

 

Përktheu: Naim Berisha

 

Burimi në anglisht: http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-20106768

Burimi në shqip: www.islamifejaevertete.com

 

 

 

Must Read