BallinaPraktikaPyetje dhe PërgjigjjeDeri në moshën 21 vjeçe, nuk kam agjëruar, çka duhet të bëj...

Deri në moshën 21 vjeçe, nuk kam agjëruar, çka duhet të bëj tash që më ka udhëzuar Allahu?

Deri në moshën 21 vjeçe, nuk kam agjëruar, çka duhet të bëj tash që më ka udhëzuar Allahu?

Pyetja:
Jam një femër 25 vjeçe, por deri në moshën 21 vjeçe, nuk kam agjëruar e as nuk kam fal namazin, nga përtacia. Prindërit më këshillonin por unë nuk i dëgjoja. Çka duhet të bëjë pasi që Allahu më udhëzoi?

Përgjigjja:
Pendimi i shlyen veprat e mëhershme. Të pendohesh me vendosmëri dhe sinqeritet, të jesh e sinqertë në adhurim, dhe të bësh sa më shumë nafile nga namazi ditën dhe natën, nga agjërimi, përmendjen e Allahut, leximin e Kur’anit dhe dua të shumta. Allahu pranon pendimin e robërve të Tij dhe ia shlyen veprat e kqija.

(Bin Bazi)
Përktheu: Shaban Murati

Must Read