BallinaPraktikaPyetje dhe PërgjigjjeA duhet të agjëroj, gruaja që pastrohet pas sabahut?

A duhet të agjëroj, gruaja që pastrohet pas sabahut?

A duhet të agjëroj, gruaja që pastrohet pas sabahut?

Pyetja:

Nëse gruaja pastrohet menjëherë pas sabahut, a duhet ta agjëroj atë ditë dhe të llogaritet ditë e agjërimit, apo duhet që këtë ditë ta bëjë kaza?

Përgjigjja:
Nëse ndalet gjaku prej gruas në kohën e sabahut apo pak para sabahut, agjërimi i saj është i saktë, dhe lirohet nga farzi edhe nëse nuk është pastruar deri pas sabahut. Por, nëse nuk ju ka ndërprer gjaku, derisa është bë i qartë sabahu,nuk duhet të haj atë ditë, por agjërimi nuk i llogaritet dhe aët ditë duhet ta plotësoj kaza pas Ramazanit.
Allahu e din më së miri. (Ibën Xhibrin- Fetfa rreth agjërimit).

Përktheu: Shaban Murati

Must Read