BallinaTEZKIJEThirrje për përmirësimDevotshmëria e Imam Ahmedit

Devotshmëria e Imam Ahmedit

 

Devotshmëria e Imam Ahmedit

 

Një vajzë e sëmurë nga magjia u dërgova tek el-Uathik ( udhëheqësi i muslimanëve), ndërsa ky i tha që të shkonte tek Imam Ahmed ibën Hanbeli. Kur ai u soll tek Imam Ahmed ibën Hanbeli, i thanë: Të lutem kuroje këtë vajzë. Kështu që, ai filloi t’i bënte rukje dhe pastaj filloi të flas me xhinin dhe i tha: ‘Del jashtë nga vajza. xhini refuzoi, pastaj Imam Ahmedi filloi ta kërcënonte, dhe xhini doli duke thënë: ‘O Ahmed ti ia pate frikën Allahut kështu që çdo gjë tani frikësohet nga ti. Ti ia pate frikën Allahut kështu që tani çdo gjë frikësohet nga ti!’”

 

Xhini filloi të priste derisa Imam Ahmedi të vdiste, dhe pasi që ndërroi jetë, ai u kthye që ta sulmojë vajzën përsëri. Kështu që, e dërguan tek një Shejh, i cili filloi t’i bënte rukje vajzës, kurse xhini filloi të qeshte, duke thënë: “Imam Ahmedi ka vdekur, Imam Ahmedi ka vdekur…”

 

Burimi: www.islamifejaevertete.com

Must Read