BallinaSpikasimDiçka për të menduar!

Diçka për të menduar!

Es-Selamu Alejkum ue Rahmetullahi ue Berekatuhu
Diçka për të menduar…
-Çudi si një banknotë duket aq e madhe kur e japim në Xhami, kurse aq e vogël kur e japim në pazar.
-Çudi sa të gjata janë dy orë të kaluara në xhami, e sa të shkurtëra janë kur shohim ndonjë film.
-Çudi si nuk mund të kujtohemi të themi asgjë kur lutemi, kurse aspak nuk kemi vështirësi për të menduar gjëra që duhet t’i themi shokut.
-Çudi si gëzohemi kur loja e futbollit zgjatet për disa minuta, kurse ankohemi kur “Teravija” gjatë Ramazanit është më e gjatë se zakonisht.
-Çudi sa rëndë është për të lexuar një ajet në Kur’an, kurse sa lehtë është të lexohen 100 faqe të ndonjë novele (letrare, artistike).
-Çudi si njerëzit duan të ulen në ulëset e para në ndonjë lojë apo koncert, kurse shtyhen të mbeten në rreshtat e fundit në xhami, me qëllim që të largohen sa më shpejt.
-Çudi si na nevojiten 2 deri në 3 javë para kohe të na tregohet për ndonjë ndodhi në xhami që ta fusim në orarin tonë, kurse për ndodhitë tjera e ndërrojmë orarin pa vështirësi edhe në momentin e fundit.
-Çudi sa rëndë është për njerëzit të mësojnë një ligjeratë aq mirë sa për t’ua treguar të tjerëve, kurse sa lehtë ju vjen t’i kuptojnë dhe t’i përsërisin thashethemet.
-Çudi si besojmë atë që e shkruajnë gazetat, kurse dyshojmë në atë që e thotë Kur’ani.
-Çudi si secili dëshiron të shkojë në xhennet, deri sa nuk besojnë, ose nuk mendojnë, ose thuan, ose bëjnë diçka.
-Çudi si mund të dërgoni njëmijë “shaka” me anë të e-mailit dhe ato shpërndahen si zjarr i egër, kurse kur filloni të dërgoni mesazhe në lidhje me All-llahun, njerëzit mendojnë dy herë për ta ndarë këtë me dikend tjetër.
ÇUDI APO JO?
A jeni duke qeshur?
A jeni duke menduar?
Shpërndajeni Fjalën dhe falënderojuni All-llahut, sepse Ai është i Mirë dhe i Mëshirshëm!

Burimi:
Albislam.com

Must Read