BallinaAKIDEAkide të ndryshmeDita e Dëshpërimit

Dita e Dëshpërimit

Prej emrave të Ditës së Fundit, është quajtur edhe Dita e Dëshpërimit, Pikëllimit(يوم الحسرة)
Ka marrë këtë emër, ngase atë ditë, mëkatarët dhe ata që i shpërfillën urdhërat e Allahut do të pikëllohen, do të dëshpërohen dhe do të pendohen për humbjen e veprave të mira dhe rënien në gjynahe, ashtu siç ka thotë Allahu i Lartësuar:
“وَأَنذِرْهُمْ يَوْمَ الْحَسْرَةِ إِذْ قُضِيَ الْأَمْرُ وَهُمْ فِي غَفْلَةٍ وَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ
“Paralajmëroi ata për Ditën e Dëshpërimit, kur çdo çështje të ketë marrë fund! Ata janë të pavëmëndshëm dhe nuk   besojnë.”(Merjem,39)

/Mesofenetende

Must Read