BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiE vërteta dhe e kota ndërmjet lavdërimit dhe fajësimit

E vërteta dhe e kota ndërmjet lavdërimit dhe fajësimit

 

E vërteta dhe e kota ndërmjet lavdërimit dhe fajësimit

Është treguar se Khālid b. Ma’dan – Allahu e pastë mëshiruar – të ketë thënë

Kushdo që kërkon lavdërim duke shkuar kundër të vërtetës, Allahu do t’ia hedh prapa atë sikurse faj. Ndërsa, kushdo që përballet me faj duke zbatuar të vërtetën, Allahu t’ia kthej atë si lavdërim për të.


Edh-Dhehebi, Sijer A’lām En-Nubelā` 4:540.


Përshtati: Meriton M.

Referenca: http://www.sayingsofthesalaf.net

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

Must Read