BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiNjohja e njeriut nga lëvizjet e tij

Njohja e njeriut nga lëvizjet e tij

 

Njohja e njeriut nga lëvizjet e tij

Është treguar se El-A’mesh – Allahu pastë mëshirë për të – të ketë thënë:

Ata (Selefët) asnjëherë nuk pyesnin rreth [gjendjeve fetare të ] një personi pas kuptimit të tri gjërave rreth tij: ku dhe me kënd hynte, ku dhe me kënd ecte, dhe me kënd mbante shoqëri të ngushtë.

Nënkupton: Njohja e këtyre gjërave rreth një personi është më se e mjaftueshme për të ditur nëse ai është duke ndjekur rrugën e drejtë në Sunet apo jo.

Ibn Battah, El-Ibāneh artikulli 419.

Përshtati: Meriton M.

Referenca: www.sayingsofthesalaf.net

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

 

Must Read