BallinaARTIKUJMuhamed s.a.v.sFëmijët e Profetit të Fundit

Fëmijët e Profetit të Fundit

 

Fëmijët e Profetit të Fundit

 

 Fëmijët e tij – sal-lAllahu alejhi ue se-lem – ishin:

 

1. El-Kasim, edhe kunji i tij – sal-lAllahu alejhi ue sel-lem –  ishte Ebul Kasim. Ai vdiq si kalama, dhe është thënë se ai jetoi mjaft sa mund të hipte një kafshë ngasëse.

2. Abdullahu – ata ndryshojnë se kur ishte lindur – para apo pas Pejgamberllëkut. Është thënë se emri i tij Tajjib ose Tahir.

3. Ibrahimi, djali i Marijah el-Kubtijjah. Ai është lindur në Medinë, tetë vite pas hixhretit, ai ndërroi jetë para zvjerdhjes (ndërprerjes së gjirit).

 

Vajzat e tij ishin: 

1. Zejnebja

2. Rukajah 

3. Umm Kulthumi 

4. Fatimja

 

Të gjitha ishin nga Hadixhja radiAllahu anha, dhe të gjitha vdiqën para tij përveç Fatimës e cila vdiq gjashtë muaj pas tij.

 

Fataua Muhammed ibn Ibrahim

Autori: Muftiu Muhammed ibën Ibrahim

Përktheu: Meriton Muriqi

Burimi: http://www.islamifejaevertete.com/

 

 

Must Read