FJALË TË ARTA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FJALË TË ARTA

– Shejhu i nderuar Muhamed Sharavi, Allahu e mëshiroftë, thotë:

Nëse e ke dert çështjen e tjetrit. dije se ti ende posedon natyrshmëri.

Nëse ia vëren tjetrit bukurinë, dije se në brendësinë tënde ke bukuri.

Nëse e ruan shoqërinë, dije se ti je i mirë për shoqëri.

Nëse përkujdesesh për të mirën e tjetrit, dije se ti je besnik në miqësi.

Kush kërkon shok pa të meta, mbetet i vetëm.

Kush kërkon grua pa mangësi, mbetet beqar.

Kush kërkon të dashur pa probleme, mbetet pa të.

Kush kërkon të afërm të përsosur, mbetet mos respektues i lidhjes me të.

Përkujdesu që gojën tënde ta shfrytëzosh në dy gjëra të rëndësishme.

Ato janë: buzëqeshja dhe heshtja.

Buzëqeshjen, për t’i zgjidhur problemet

Heshtjen, për t’i tejkaluar problemet.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Must Read