BallinaARTIKUJDijetarët dhe ThirrësitHafiz Ali Korça (1873-1956)

Hafiz Ali Korça (1873-1956)

Hafiz Ali Korça (1873-1956)

Ai ka qenë drejtor arsimi në disa qytete të Shqipërisë, si dhe këshilltar në Ministrinë e Arsimit. Ka shkruar disa vepra poetike origjinale si “Shtat ëndrat e Shqipërisë” (1924), “Jusufi dhe Zelihaja”, “Historija e shenjtë dhe të katër Halifetë” etj. Pas Luftës së Dytë Botërore, vitet e fundit të jetës i kalon në Tiranë e më pas i internuar në Kavajë, mu për pikëpamjet e tij antikomuniste, ku edhe vdes i izoluar në mjerim të plotë ky mendimtar, patriot, rilindës dhe aktivist i shquar islam më 1956. Në vitin 1995 dekorohet me urdhrin e lartë nga Presidenti i Republikës “Për Veprimtari Patriotike” të klasit të parë.

/hoxhallaret.al/

Must Read