BallinaARTIKUJKuran dhe TefsirI ka krijuar Allahu pa babë dhe nënë

I ka krijuar Allahu pa babë dhe nënë

 

I ka krijuar Allahu pa babë dhe nënë


Allahu të gjitha krijesat i ka krijuar nga babai dhe nëna, por disa i ka veçuar ashtu që të jenë argument për njerëzit; ata/o janë:

1- Ademin (alejhi selam) që Allahu e ka krijuar nga dheu.

Allahu thotë: “Vërtetë çështja e Isaut (të lindur pa babë) tek Allahu është sikurse çështja e Ademit. Atë e krijoi nga dheu, e pastaj atij i tha “Bëhu” e ai u bë.” (Ali Imran, 59)

2- Nëna jonë Hava, e cila u krijua nga briri i Ademit.

Allahu thotë: “O ju njerëz! Kini frikë Zotin tuaj që ju ka krijuar prej një veteje (njeriu) dhe nga ajo krijoi palën (shoqen) e saj, e prej atyre dyve u shtuan shumë burra e gra.” (Nisa, 1)

3- Dashi i sakrificës, për Ismailin (alejhi selam) që Allahu e zbriti nga qielli.

Allahu thotë: “Dhe e këmbyem me një kurban të madh.” (Saffat, 107)

4- Gjarpri i Musait (alejhi selam), ajo u bë nga shkopi i tij.

Allahu thotë: “Ai e hodhi atë por ai (shkopi, u bë) gjarpër që zvarritej.” (Taha, 20) 

5- Deveja e Salihut që doli nga shkëmbi.

Allahu thotë: “Ai tha:

“Ja , kjo është deveja, kjo do të pije ujë në një ditë të caktuar, kurse ju në një ditë tjetër.” (Shuara, 155)


Përshtati: Valdet Kamberi

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

 

 

Must Read