BallinaTEZKIJEThirrje për përmirësimJETA TË DETYRON TË MËSOSH (2)

JETA TË DETYRON TË MËSOSH (2)

 

 

 

JETA TË DETYRON TË MËSOSH (2)

 

1. Ndjehesh i vetëm atëherë kur je në mesin e njerëzve dhe askush nuk e ndjen prezencën tënde!
2. Kush e merr guximin të mashtron një herë, do të mashtron edhe një mijë herë tjera!
3. Krimi më i madh në jetën tënde është t’ia hapësh zemrën tënde mashtruesit!
4. Idetë lindin në mendje të përparuara dhe jetojnë vetëm se me trupat e lumtura!
5. Ai që është më afër zemrës tënde edhe lëndimi i tij është më i madh për zemrën tënde!
6. Përvoja që nuk të bën dobi është mall i prishur!
7. Ai që të zgjedh për një kohë të caktuar, ti nuk je nevojtar për të në çdo kohë!
8. Njeriut të mbyllur, nuk i arrin as ajri e as dielli, dhe për këtë arsye nuk jeton me njerëzit normal si të tjerët!
9. E drejtë është të fshish gabimin nga jeta jote për të jetuar më mirë!
10. Gënjeshtari e sheh se është më i drejti nga njerëzit, sepse ai edhe vetveten e rren!
11. E meta e injorantit është se nuk e sheh të metën e vet!
12. Mos dysho fare se ti je budalla më i madh nëse ti e kërkon dashurinë në zemrën që të urren!
13. Mos u ndal shumë në gabimet e të kaluarës tënde, sepse ajo do ta shndërron të tashmen zjarr, kurse të ardhmen mizori!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Must Read