BallinaAKTUALEFakte dhe StatistikaJürgen Todenhöfer: "Në botë ka 45 shtete muslimane. Asnjëri prej tyre në...

Jürgen Todenhöfer: “Në botë ka 45 shtete muslimane. Asnjëri prej tyre në 200 vitet e fundit nuk ka sulmuar ndonjë shtet perëndimor”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Në botë ka 45 shtete muslimane. Asnjëri prej tyre në 200 vitet e fundit nuk ka sulmuar ndonjë shtet perëndimor. Ne ishim gjithmonë ata të cilët ushtarakisht sulmuam. Luftërat e përgjakshme të kryqzatave, kolonizimi, lufta e Parë dhe e Dytë botërore, shfarsojet e tmerrshme masive të komunisteve kinez dhe sovjetik, holokausti i hebrenjve në Evropë – të gjitha këto krime nuk i kanë bërë muslimanët.

Kur e kam lexuar se 83% e qytetarëve të Gjermanisë mendojnë se muslimanët janë fanatikë, është e qartë se sa pak dimë për botën muslimane. Fanatikët gjenden në Perëndim. Askund nuk kam parë aq shumë sentimantalizem, filantropi dhe mikëpritje si në botën muslimane.

(Jürgen Todenhöfer – publicist i njohur gjerman)

Must Read