BallinaARTIKUJGruaja dhe FamiljaKatër dëshira për katër gra evropiane

Katër dëshira për katër gra evropiane

Katër dëshira për katër gra evropiane

Dëshira e parë

Gruaja britaneze, e ka shkruar këtë dëshirë para njeqind vite.Ka thënë shkrimtarja e njohur Ati Rud në një artikull që është përhapur në vitin 1901: “Te punojnë grate tona si shërbëtore nëpër shtëpitë e tyre është më mirë dhe sprovë më e leht për to, se sa të punojnë në puntori. Ah sikur vendet tona të jenë sikur vendet e muslimanve, ku në ato vende gjenë thjeshtësi, ruajtje të nderit dhe pastërti.
C’është puna e jonë që nuk shkojmë pas asaj që e bënë gruan të punojë me atë që i përshtatet natyrshmërisë së saj që ajo të qëndrojë në shtëpi.

Dëshira e dytë

Gruaja gjermane thotë: “Unë kam dëshirë të qëndrojë në shtëpin time, por pasiqë cudirat e ekonomisë në Gjermani nuk përfshijnë çdo shtresë të popullit qëndrimi im në shtëpi është bë i pamundur. Ah sa keq është një gjë e tillë. (Këtë e ka cekë gazeta javore Gjermane)

Dëshira e tretë

Gruaja italiane në momentet kur bisedonte me Dr. Mustafa Sibain (Allahu e mëshiroftë): “Unë ja kam lakmi gruas muslimane. Kisha pasur dëshirë që të isha e lindur në vendet e juaja”.

Dëshira e katërt

Gruaja Franceze
Më ka treguar për dëshirën e kësaj gruaje një mjek musliman i cili qëndron në Francë. Një gjë të tillë më ka treguar në muajin Ramazan, vitin 1421h, pasi që një mjeke franceze krishtere e cila punonte me të e pyeti mjekun musliman për gjendjen e gruas së tij të mbuluar, se si ajo kalon kohën e saj në shtëpi dhe cili është programi i saj ditor, ai iu përgjigj: “Kur zgjohet në mëngjes rregullon atë që kanë nevojë fëmijët për shkollë, pastaj flen deri në ora 9 apo 10, pastaj ngritet që të rendit dhe të pastrojë shtëpinë, pastaj kujdeset për obligimet e shtëpisë si pregatitja e ushqimit etj”.
Mjekja e pyeti: E kush shpenzon për të kur ajo dihet që nuk punon. Mjeku tha: “Unë.” Mjekja me një huti dhe e mahnitur e pyeti prapë: “Ti i blen asaj çdo gjë që ajo dëshiron?! Ai tha: “Po” Mjekja tha: “Dmth që blenë për gruan tënde edhe arin?” Mjeku tha: “Po” Mjekja tha: “Gruja e jote qenka mbretëresh!” 
Tregon mjeku pastaj se kjo grua kishte kërkuar nga bashkëshorti i saj që ta shkurorzojë me kusht që mjeku ta martojë atë, dhe pastaj kjo grua ta lë profesionin e punës, të ulet në shtëpi sikur që ulet gruja muslimane. Jo vetëm kaq, por ajo është e kënaqur që të jetë gruja e dytë për një burrë muslimanë vetëm me kusht që të qëndrojë në shtëpinë e saj.

Marre nga: www.muslm.net
Perktheu: Shaban Murati/pertymoter/kohaislame

Must Read