BallinaAKIDETeuhidMendimi i mirë për Allahun e Lartësuar

Mendimi i mirë për Allahun e Lartësuar

 

Mendimi i mirë për Allahun e Lartësuar

 

 

E di pse Ejubi, alejhis-selam, bëri sabër, edhe për faktin se e kishte kapluar sëmundja?

E di pse Musai, alejhis-selam, dhe ata që ishin me të u futën në det?

E di pse Ibrahimi, alejhis-selam, nuk u frikësua kur e hodhën në zjarr?

E di pse nuk është pikëlluar zotëria ynë, Muhamedi (lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të!) dhe shoku i tij (Ebu Bekri) kur ishin në shpellë?

Kjo për faktin se ata kishin mendim të mirë për Allahun. Dhe për faktin se besimi i tyre tek Allahu i Lartësuar ishte më i madh dhe më i fuqishëm sesa frika, pikëllimi e sëmundja.

O Allah, na dhuro sabër gjatë fatkeqësisë dhe falënderim gjatë mirësive! Amin!

 

Përktheu: Burim Koçinaj

09.05.2012

 

http://islamifejaevertete.com

Must Read