BallinaAKTUALETë ndryshmeNë Amerikë lënda e Kuranit ligjerohet nga një prift amerikan

Në Amerikë lënda e Kuranit ligjerohet nga një prift amerikan

 

Në Amerikë lënda e Kuranit ligjerohet nga një prift amerikan


Sektori ndërkombëtar: Një prift amerikan në njërën prej kishave të shtetit Virxhinia në Amerikë ka filluar të jep mësime rreth disa ajeteve të Kur’anit fisnik.


Agjencia Kur’anore e Lajmeve (IKNA) duke cituar burimin informativ “Egynews”, njofton se Skot Morga, prift amerikan në këtë kishë ka zgjedhur disa ajete të Kur’anit fisnik për ligjerim rreth temave si gruaj, bashkëjetesa paqësore dhe të drejtat e qytetarëve duke shpjeguar kuptimin e këtyre ajeteve.

Skot Morgan gjithashtu ka theksuar: unë në kishë kam shpjeguar dy tema në lidhje me dhunën dhe gruan që janë shumë të rëndësishme për qytetarët amerikan dhe i kam sqaruar duke komentuar ajetet kur’anore përkatëse ndërsa kam sqaruar se islami është një fe e cila ka ndaluar ushtrimin e dhunës ndaj qytetarëve jo musliman, pastaj në këtë drejtim i jam referuar edhe jetës dhe veprës të pejgamberit Muhamed(alejhi selam).

Për tu njohur me pozitën e gruas në islam si dhe rolin e saj në strukturën shoqërore, kamë shpjeguar edhe ajtetet kur’anore përkatëse që e madhërojnë personalitetin e femrës.

/iqna.ir/kohaislame

Must Read