BallinaPraktikaMorali dhe EdukataNËNTË POROSI SI TË SILLESH ME NJERËZIT!!

NËNTË POROSI SI TË SILLESH ME NJERËZIT!!

 

 

NËNTË POROSI SI TË SILLESH ME NJERËZIT!!

 

Këto janë nëntë porositë nga surja Huxhurat se si të sillesh me njerëzit!!

1. Sigurohuni mirë për saktësinë e lajmit!

2. Pajtoni mes njerëzve!

3. Jini të drejtë dhe të paanë në gjykim!

4. Mos u tallni me të tjerët!

5. Mos e nënçmoni njëri-tjetrin!

6. Mos e qesëndisni njëri-tjetrin me nofka (të këqija)!

7. Mënjanoni shumë dyshimet!

8. Mos e spiunoni njëri-tjetrin!

9. Mos e përgojoni njëri-tjetrin!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU
www.islamifejaevertete.com

 

Must Read