BallinaPraktikaFikhuNëse përfundojnë menstruacionet në mes të ditës, a duhet të agjërohet pjesa...

Nëse përfundojnë menstruacionet në mes të ditës, a duhet të agjërohet pjesa tjetër e ditës?

Nëse përfundojnë menstruacionet në mes të ditës, a duhet të agjërohet pjesa tjetër e ditës?

Pyetja:
Nëse gruaja pastrohet prej menstruacioneve në mes të ditës në Ramazan, a duhet të agjërojë pjesën tjetër të ditës?

Përgjigjja:
Nëse gruaja pastrohet nga menstruacionet apo nga lehonia në mes të ditës, duhet që mos të haj atë pjesë të ditës që ka mbetur dhe pastaj e bën kaza atë ditë.
Mosngrënia e ushqimit deri në fund të ditës, nëse ajo është pastruar në mes të ditës së Ramazanit është për shkak të shenjtëris së kohës, ndërsa kazaja e asaj dite është për shkak që ajo nuk e ka plotësue atë ditë me agjërim. Sepse ai që agjëron gjysmën e ditës nuk llogaritet agjërues.
(Ibën Xhibrini-Fetfa rrethë agjërimit).

Përktheu: Shaban Murati

Must Read